OMXS30 edge för uppgång

Publicerad: 2014-06-27

OMXS30 återhämtade sig i linje med de historiska edgar vi presenterade förra veckan, men de senaste två dagarna har indexet återigen tagit stryk. Vad har vi att vänta nu? *)

OMXS30 (1372) stängde igår under det nedre Bollingerbandet. Det i kombination med att den långa trenden pekar uppåt har inträffat 40 gånger sedan 2001 med en exit på fem dagar. Den genomsnittliga avkastningen har varit 0,83 % (vilket motsvarar en effektiv årsavkastning på >50 %) och andelen vinstaffärer 68 %.

Edgen blir starkare om OMXS30 fortsätter nedåt och stänger på minus idag. En position från stängning då med en exit på fem dagar har resulterat i en genomsnittlig avkastning på 1,33 %. Andelen vinstaffärer har varit 80 %. Antalet tillfällen faller till 20 stycken sedan 2001.

Sammantaget har vi en edge för uppgång kommande dagar i OMXS30. Det känns viktigare än någonsin att påminna om riskhantering. Vi har med framtid att göra och därmed kan allting hända även om vi agerar i linje med avvikelser från informationseffektivitet.

 

*) Denna text är producerad för IG och är en del av produkten Global Alerts som IG:s kunder kan ta del av utan kostnad.